Паралелки

Професия: Готвач

Професия: Готвач

Ако готвенето ви доставя удоволствие, ако е вид забавление – можете да го превърнете в професия и в бизнес. Искате да се научите да готвите добре, да впечатлявате приятели и познати с вкусни и добре изглеждащи ястия? При нас ще научите правилата на съвременната кухня, почувствате удоволствието от овладяването на техниките на кулинарията и приготвянето на различни видове ястия.

Научи повече
Професия: Ресторантьор

Професия: Ресторантьор

Обучението по професията дава основни знания по изпълнение и управление на дейностите в ресторанти и други заведения за обществено хранене и развлечения. Ресторантьорът е прекият ръководител на заведението, ръководи и отговаря за цялостната производствена и търговска дейност.

Научи повече
Професия: Фризьор

Професия: Фризьор

Ако сте талантливи, уверени в себе си, интересувате се от най-новите модни тенденции, обичате да си правите прически, мечтаете някой ден да имате свой собствен салон за красота и да правите хората по-красиви – тази професия е за вас.

Научи повече
Професия: Моделиер - технолог

Професия: Моделиер - технолог

Основни дейности – Моделиер-технологът на облекло конструира и моделира облекла от текстил и кожи. Прави подбор на необходимите материали съобразно предназначението на изделията. Следи и прилага модните тенденции. Използва основни видове кроячна техника, машини и съоръжения за изработка на моделите.

Научи повече
Професия: Хлебар - сладкар

Професия: Хлебар - сладкар

Основни дейности: Хлебар-сладкарят обслужва машини, съоръжения и апарати, ползва инструменти и пособия за различни технологични операции. Приема, окачествява и съхранява суровини и полуфабрикати, поддържа оптимален складов ресурс, като следи за сроковете на трайност на суровините. Подбира, подготвя и дозира суровини и материали за всяко изделие съгласно качествените им показатели и изискванията на технологичния процес.

Научи повече
Професия: Модист

Професия: Модист

Обучението по професията предвижда изграждането на творци – дизайнери в областта на модата, създаващи уникални авторски модни колекции. При нас ще научите тънкостите и правилата на модния дизайн и придобиете умения да създавате от идеите си актуални и модерни дрехи.

Научи повече