Новини

Седмица на чествания по случай 139 години от рождението на "Проф. д-р Асен Златаров"

В последния ден от Златаровата седмица, се проведе тържествена церемония за отбелязването на 139 години от рождението на Асен Златаров. Облечени в празнични дрехи и приповдигнато настроение, участниците споделиха информация за личността и делата на Асен Златаров през целият му личен и творчески живот.

Научи повече

Рейтинг на висшите училища в България за 2023 година

Натиснете върху линка, за да разгледате рейтинговата система на висшите училища в Република България.

Научи повече

Благотворителен коледен базар

Благотворителен коледен базар се проведе днес в ПГОХХТ "Асен Златаров"-Шумен. Той се организира в подкрепа на семейството на Иван Енев, ученик от 9 „а“ клас в училището, чиято къща изгоря при пожар в Смядово.

Научи повече

Изложба, посветена на унгарските коледни традиции под надслов "Унгарски коледни традиции"

На 04 декември в къща-музей „Лайош Кошут“ се проведе уникална изложба, посветена на унгарските коледни традиции под надслов "Унгарски коледни традиции". Изложбата бе организирана с участието на талантливи ученици от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии в град Шумен. Специално подготвени и вдъхновени от богатата унгарска култура, учениците от професията готвач създадоха невероятни традиционни унгарски коледни меденки, които бяха изложени на постерна изложба.

Научи повече

Kонкурс за есе с название "Опознай България, за да я обичаш"

След скорошното опознавателно пътуване по НП "България - Опознавателни маршрути", учениците бяха поканени да участват в конкурс за есе с название "Опознай България, за да я обичаш". Този конкурс имаше за цел да улови личните преживявания на учениците след тяхното участие в програмата.

Научи повече