МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ „УСПЕХ ЗА ТЕБ“.

МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ „УСПЕХ ЗА ТЕБ“.

МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ ПО ПРОЕКТ „УСПЕХ ЗА ТЕБ“.

27.06.2024г.

Събитието беше организирано от клуб „Здравословно и разделно хранене“ с ученици от различни възрастови групи от 9, 10 и 11 клас на ПГОХХТ „Проф. д- р Асен Златаров“ – гр. Шумен  с цел да насърчи здравословния начин на живот и да повиши информираността на младите хора за важността на правилното хранене. Срещата започна с кратко приветствие от ръководителя на групата: г-жа Катерина Кайрякова. Тя подчерта значението на здравословното хранене за физическото и психическото благополучие на учениците и въобще на хората. Последваха презентации, викторини, любопитни факти, филм и кръстословица от участници в клуба, в които бяха засегнати основните принципи на балансираното хранене, ползите от консумацията на различни видове храни и начините за избягване на вредните навици в храненето, правилното хидратиране и защо е необходима консумацията на вода в ежедневието. Почерпката на събитието, беше изработена изцяло от здравословни и полезни продукти и приготвена от участниците в клуба.

Събитието завърши с награждаване с грамоти и дискусия, в която учениците и учителите свободно споделяха своите мнения и идеи как могат да подобрят хранителните си навици. Много от участниците изразиха желание тези срещи да са по – чести и да са част от усилията за изграждане на здравословно училищна общност.

 Междуучилищната дейност обогати знанията и вдъхнови участниците да водят по здравословен начин на живот.

Организаторите изразиха благодарност към всички участници и гости и подчертаха важността на сътрудничеството между училищата за постигането на общите цели в образованието и здравето на младите хора.